O asistentă medicală continuă să lucreze la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, deși are cancer într-o formă extrem de avansată. Povestea sa a fost spusă, sub anonimat, de Casa Filip, o asociaţie care asigură cazare bolnavilor oncologici atunci când vin la Cluj ca să se trateze.

Femeia în vârstă de 52 de ani a văzut foarte mulți pacienți murind și spune că ajută câteodată să îi păcălească pe pacienții care suferă. Cu toate astea, ea nu poate fi păcălită și știe exact cum evoluează cancerul cu care se luptă încă din anul 2017.

Pe mine nu mă poate păcăli nimeni. Medicii sunt sceptici. Eu am învăţat să citesc în priviri. Se uită lung la tine, cu compasiune, încearcă să te încurajeze, dar eu ştiu unde mă aflu. Eu am fost la muncă în pandemie, la ATI, şi voi merge şi acum. Faptul că merg la spital mă ajută să mai trăiesc. Pacienţii au nevoie de mine”, a spus asistenta, care încearcă să reziste la chimioterapie, deși nu o tolerează.

„Faptul că mă duc la serviciu mă ajută la moral”

Lucrez. Când îmi este greu, îmi iau concediu medical, dar îmi place ceea ce fac. Acceptarea e foarte grea, mai ales la stadiu avansat. A trebuit să fiu puternică şi asta pot face doar având o viaţă normală, nu să stau la pat. Faptul că mă duc la serviciu mă ajută la moral. Colegii şi medicii îmi spun să stau în concediu, dar eu le-am zis că acest concediu este pentru oamenii bolnavi, iar eu am o treabă de făcut. Am momente când depresia mă trage tare de păr. Mă rog, de perucă”, a mai povestit femeia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2020 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.