Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că a sesizat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pe tema închiderii parcurilor noaptea, nu numai în București, ci și la nivel național, pentru că foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și în zone de agrement pe timpul nopții și au loc adevărate petreceri, fără respectarea normelor sanitare.

Potrivit prefectului, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă București a decis să sesizeze Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pe tema închiderii parcurilor, seara.

„Pe ordinea de zi a comitetului a fost luată în discuţie această măsură, însă nu poate Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să adopte o astfel de măsură, fiind vorba de prezumtive limitări de drepturi şi libertăţi, fapt pentru care s-a decis să sesizăm cu această problemă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, dacă apreciază necesar ca la un anumit grad de infectare, nu doar pentru Bucureşti, la nivel naţional, să fie luată şi o astfel de măsură, va fi reglementată prin HG", a explicat prefectul.

La rândul său, Nicușor Dan a atras atenția că în special tinerii se adună noaptea și fac adevărate petreceri în parcuri.

Ședința CNSU va avea loc luni.

Citeste si:
5 motive pentru care arătăm mai tineri decât părinții noștri la...
5 motive pentru care arătăm...

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus.

Orban a precizat că ședința de luni a CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România, menționează hotnews.ro

„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numărului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul.

Citeste si:
Arafat: „Cetăţenii cu drept de vot pot circula fără restricții...
Arafat: „Toţi cetăţenii cu...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.