Monica Anisie trage un semnal de alarmă la inspectorii școlari să intensifice monitorizarea lecțiilor online, spunând că la Ministerul Educației părinții și elevii se plâng tot mai des de faptul că nu se desfășoară cursurile online.

Situația școlilor din România, potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, luni, la ora 10.30:


  • În scenariul VERDE: 8.797 școli

  • În scenariul GALBEN: 5.029 școli

  • În scenariul ROȘU: 3.830

Ministrul Educației a precizat că aproximativ 1 milion de elevi participă la cursuri exclusiv online.

V-aş ruga să îmi permiteţi să fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi şi inspectori şcolari din cadrul inspectoratelor şcolare, să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistemul online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online.

Ministerul Educaţiei va realiza în această perioadă, împreună cu inspectoratele şcolare, activităţi de inspecţie, de monitorizare. De altfel, şi sindicatele au fost cele care au dorit să participe alături de inspectorate la aceste activităţi de monitorizare a activităţilor didactice desfăşurate în sistem online”, a declarat Monica Anisie, citată de hotnews.ro.

Mai mult decât atât, Monica Anisie a anunțat că vor fi publicate, luni, pe site-ul Ministerului Educației, modele de subiecte pentru Evaluarea națională și Bacalaureat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.