Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a spus că, în acest moment, nu este luată în calcul carantinarea Bucureștiului, dar se ia în considerare carantinarea locală, în cazul în care există focare de infecție în anumite zone.

Nu luăm în calcul în momentul acesta carantinarea Bucureştiului”, a spus Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a făcut referire la sistemul informatic va putea localiza persoanele infectate.

Ministerul Sănătăţii a implementat sau este în curs de implementare a acelui sistem informatic care să permită localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei-patru zile până va fi complet funcţional. Dacă vom vedea focare pe numite străzi, putem lua decizia de carantinare locală”, a mai declarat Nicușor Dan.

Lui Nicușor Dan i s-a adus la cunoștință că ministrul Sănătății consideră că este dificil de implementat carantinarea locală, dar el nu este de acord cu acest lucru.

Eu cred că putem să luăm această măsură. Avem un efectiv de 1.500 de oameni alocaţi pe ordine publică pe ceea ce înseamnă cronavirus care vin de la Poliţia Naţională, Jandarmerie şi cele 7 poliţii locale şi, dacă vom fi obligaţi să luăm această măsură, o să o luăm”, a mai spus primarul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2020 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.