Gazetarul Cristian Tudor Popescu dă replici acide Bisericii Ortodoxe Române (BOR), după ce Patriarhul Daniel a cerut renunțarea la interdicția privind pelerinajul la moaște.

CTP a dat aceste declarații în contextul în care Patriarhul Daniel, a transmis un mesaj subtil guvernanţilor prin care a amintit că regimul comunist a căzut, după ce în anul 1989 a interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie.

În ședințele de înfierare a subsemnatului (...), se sare în sus că i-aș fi făcut ‚vite’ pe credincioșii ortodocși. Vita e calul de bătaie, de altceva din ce-am scris nu se agață bodigarzii BOR, că frige.

Iată fraza integrală, nu trunchiată pentru uzul manipulării: «Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică, o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni».

(...) La zicerea sa «interzis pupat moaște = căzut comunism», care conține tot atâta rațiune și bun-simț cât strigătura hăis! sau cea!, nu pot reacționa oamenii, ci doar vitele, adică acele persoane care posedă discernământul vițelului când contemplă poarta nouă în raport cu cea veche.

Ergo, ‚vită’ ești dacă iei de bună `interzicere pupat moaște = căzut comunism`, nu dacă ești creștin ortodox.

Acest raționament se bazează pe o ipoteză: nu toți credincioșii din țara asta cred în nerușinarea sinistră a minciunii că BOR, pupătoarea în dos a Ceaușeștilor când nu erau încă moaște, a dat jos comunismul cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă ipoteza se dovedește greșită, atunci nu mai am nimic de spus.

Ba nu, ar mai fi ceva. Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?”, a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Octombrie 2020 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.