Comitetul pentru Situații de Urgență se va reuni luni în ședință pentru a decide dacă școlile din Capitală rămân închise și pentru următoarele 14 zile. CSU va stabili modul de funcționare al tuturor unităților de învătământ care se află în prezent sub scenariul roșu.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma discuțiilor avute cu reprezentanții DSPMB, la data de 30 octombrie 2020, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 NU a scăzut sub valoarea de 3 la 1000 de locuitori.

„Având in vedere situația epidemiologică actuală, ISMB a propus Instituției Prefectului Municipiului București convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, luni 02 noiembrie 2020. În temeiul Ordinului comun MEC-MS nr. 5487/1494/31.08.2020 si în funcție de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situații de Urgență va hotărî scenariul de funcționare al unităților de învățământ pentru următoarele 14 zile”, se arată în comunicat.

În București, rata de infectare - 3,78 la mia de locuitori

Potrivit bilanțului din ultimele 24 de ore, România înregistrează cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei - 6.546 de noi cazuri. Alte 4 județe intră în scenariul roșu după ce au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori - Arad, Sibiu, Mureș și Bihor.

Capitala înregistrează din nou cel mai mare număr de îmbolnăviri (900), cu o rată de infectare de 3,78 la mia de locuitori, în timp ce județul Timiș (406) depășește pragul de 400 de infectări. Alte două județe depășesc pragul de 300: Iași (334) și Dolj (311), precizează digi24.ro

Citeste si:
Tăriceanu: „Este clar că autoritățile vor să oblige oamenii să se...
Tăriceanu: „Este clar că...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.