Liderul PMP, Eugen Tomac a declarat că restricţiile de circulaţie în timpul nopţii, telemunca şi limitarea contactului la cel mult patru-şase persoane sunt măsuri ce pot fi luate în calcul de autorităţi, pentru a combate pandemia Covid-19.

Preşedintele şi premierul au spus că nu se gândesc la un lockdown.

Eugen Tomac e de părere că o carantină parţială ar putea fi o soluţie, pe fondul Covid-19.

„Cred că o carantină parţială se poate lua în calcul în România. Totuşi, să punem accent pe responsabilizarea cetăţenilor, pentru că oricât de mult statul ar încerca să limiteze din drepturi şi să impună restricţii în ceea ce priveşte activitatea unor industrii, dacă nu va exista responsabilitate din partea cetăţenilor, toate aceste măsuri riscă să fie luate în zadar şi doar să afectăm şi mai mult economia".

Liderul PMP explică ce ar presupune o carantină parţială, în opinia sa.

Citeste si:
BILANȚ COVID: 1.422 cazuri noi | 89 decese |1.041 pacienți la ATI
BILANȚ COVID: 1.422 cazuri...

„În primul rând, să limităm contactul între noi la maxim patru-şase persoane, astfel încât să putem combate. Acolo unde nu este nevoie să se prezinte cetăţenii la birou, să se introducă telemunca şi în instituţii şi în mediul privat şi bineînţeles că în industriile unde nu se poate opri producţia, să se introducă reguli extrem de stricte şi cine nu le respectă să fie sancţionat. Inclusiv restricţii de circulaţie pe vreme de noapte, pentru că este esenţial în această perioadă să luăm cât mai multe măsuri, echilibrate, pe de o parte, pentru a nu prăbuşi cu totul economia, pe de altă parte, pentru a diminua cât se poate de mult răspândirea Covid-19. Nu în ultimul rând, Guvernul are o sarcină extrem de importantă, să acceseze toate instrumentele pe care le pune la dispoziţie UE, pentru a salva locurile de muncă", argumentează Tomac potrivit Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.