Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că nu va exista târg de Crăciun în această iarnă, din cauza situaţiei sanitare.

Edilul spune că medicii și angajații din sistemul sanitar mor și că „nu ne pemitem să amplificăm această pandemie”.

„Noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei în Bucureşti. Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situaţie sanitară excepţională. Suntem în situaţia în care mor medici şi personal sanitar, nu ne pemitem să amplificăm această pandemie”, a declarat Nicușor Dan, joi seară, la B1 TV.

De asemenea, acesta a explicat că în anii următori va exista o astfel de manifestare.

„În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemie, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târguri de Crăciun. Primăria va fi într-un parteneriat cinstit, comercial, cu operatori privaţi. Primăria va pune spaţiu la dispoziţie, aceştia vor plăti o chirie care pote să fie mare/ mică, o să vedem ce va spune piaţa în momentul acela şi la rândul lor vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială în care niciodată Primăria nu plăteşte nimic. Asta este modul în care o să facem”, a mai declarat edilul.

Întrebat de ce la Sibiu se poate organiza târgul de Crăciun - chiar dacă oraşul a depăşit incidenţa cumulată de trei cazuri la mia de locuitori, Nicuşor Dan a afirmat: „Eu spun cu toată responsabilitatea: noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei, în Bucureşti. Opinia fermă pe acest subiect este că nu trebuie să avem un târg de Căciun în această iarnă”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Octombrie 2020 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.