Gabriela Firea, șefa organizației PSD București, a cerut joi autorităților să redeschidă școlile din București, arătând că închiderea lor produce daune atât economice, cât și în ceea ce privește procesul de educație.

Firea susține că există o mare diferență între învățămntul clasic și cel online, iar această diferență influențează semnificativ calitatea studiilor și cunoștințelor asimilate de elevi. Totodată, orele online forțează părinții să rămână acasă sau să apele la alte soluții pentru a-și putea supraveghea copiii.

„Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul online cu cel tradițional. Copiii nu se mai regăsesc, nu își văd colegii și profesorii, calitatea educației nu e aceeași în online. În plus, mulți copii sunt supravegheati acum de bunici, și aceștia nu sunt familiarizați cu materiile. De asemenea, costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari”, a spus fostul primar al Capitalei într-o conferință de presă.

Firea a spus că e contraproductiv să fie închise școlile pentru doar câteva cazuri apărute izolat și a cerut testarea masivă a elevilor și profesorilor:

„Să se aplice programul inițiat de mine ca Primar General – testare a elevilor și profesorilor, dacă e nevoie și părinții, să se izoleze doar situațiile care apar. E o aberație să închizi toate școlile pentru că au apărut câteva cazuri”.

Citeste si:
Orban: „Singurul partid care are forța să se bată cu PSD peste tot...
Orban: „Singurul partid care...

Ea a explicat de ce în martie a cerut închiderea școlilor, iar acum cere deschiderea lor.

„În martie eram cu toții nepregătiți în toată lumea, nu existau aparate de testare, acum se poate face triaj și testare.”, susține Firea potrivit g4media.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.