Poliţiştii de la transporturi au aplicat peste 800 de sancţiuni, de peste 275.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în urma unei acţiuni desfăşurate, miercuri, în trenuri de călători, staţii de cale ferată şi aeroporturi.

„De asemenea, au fost depistate trei persoane urmărite, şase minori lipsiţi de supraveghere şi au fost constatate 39 de infracţiuni", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

La acţiune, cei peste 730 de poliţişti au fost sprijiniţi de reprezentanţi ai CFR Călători, forţe ale Jandarmeriei Române şi Poliţiei Locale.

„Echipele de control au acţionat în 594 de trenuri de călători, 453 de staţii de cale ferată şi aeroporturi, fiind verificate peste 2.300 de persoane. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 39 de infracţiuni, au fost depistate 15 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, nouă dintre acestea fiind prinse în flagrant delict", arată sursa citată.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.028 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 805 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost aplicate 117 de sancţiuni la Legea 61/1991 privind încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 35 la HG 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române. Alte 71 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării altor prevederi legale.

„Poliţia Transporturi acţionează zilnic în gări, aeroporturi şi în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor legale impuse de autorităţile naţionale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică", precizează IGPR potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.