Premierul Ludovic Orban a solicitat, miercuri, creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţând că se ajunge la o capacitate de 50.000 de teste pe zi.

„Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. (...) Am o solicitare la DSP să aibă o procedură. Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid", a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

„Capacitatea de testare pentru COVID-19 ajunge la 50.000 de teste pe zi”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Avem 141 de puncte de testare. În ordin, mâine dimineaţă, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare", a spus Tătaru.

El a adăugat că la Ilfov există întârzieri în privinţa vitezei de testare, menționează Agerpres.

„Evaluăm în fiecare zi, avem rămâneri în urmă - Ilfovul - şi aici am recomandat şi DSP Ilfov şi DSP Bucureşti, că sunt aceleaşi laboratoare de zone, să redirecţioneze aceste teste către laboratoarele care pot duce la 24 de ore", a adăugat Tătaru.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.