Un raport al unui ONG german arată că puiul vândut ieftin în supermarketurile din Europa prezintă superbacterii care pot afecta sănătatea oamenilor, informează Digi24.

În raport se arată că au fost găsite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice în puiul vândut de cei mai mari producători de păsări din UE.

Produsele analizate au fost cumpărate din țările europene, printre care și Spania, Germania, Franța, Olanda și Polonia, dar și preluate direct de la producători. Cea mai contaminată carne a fost descoperită în Germania, urmată de un grup alimentar francez și unul olandez. La acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Dacă puiul nu este gătit suficient de bine, acsesta poate transmite superbacteriile la oameni. Autorii raportului cer Uniunii Europene să limiteze folosirea antibioticelor în fermele de animale.

Citeste si:
Mai multe ONG-urile solicită ca BEC să desfășoare public ședințele
Mai multe ONG-urile solicită...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.