Fostul lider ALDE, în prezent candidat al PRO România, pentru un nou mandat parlamentar, Călin Popescu Tăriceanu, critică felul în care Guvernul gestionează criza sanitară determinată de pandemie.

Tăriceanu susţine că laudele lui Klaus Iohannis la adresa guvernului sunt nejustificate, în condiţiil în care „bolnavii sunt plimbați cu salvările sau chiar elicopterele de la un spital la altul precum în filmul Moartea dlui Lăzărescu".

Potrivit lui Tăriceanu, măsurile luate de Executiv sunt "un eşec total" iar "haosul general" este consecinţa faptului că actualii decidenţi politici nu au pregătit din timp măsurile anti-criză.

Fostul lider ALDE mai crede că poziţia publică exprimată recent de preşedinte are menirea justifica, în continuare, organizarea scrutinului parlamentar pe 6 decembrie.

„Este clar că de la Cotroceni lucrurile se văd deformat. Doar așa se pot explica osanalele pe care dl Iohannis le aduce modului în care guvernul Orban gestionează criza COVID-19. În vreme ce noi toți vedem că măsurile pe care le-au luat sunt un eșec total, că sistemul medical scârțâie din toate încheieturile, că 3,5 milioane de bolnavi cronic sunt lipsiți de accesul la îngrijire, dl Iohannis ne vorbește despre planurile strategice ale guvernului.”

Citeste si:
Orban:„Să privim acest context ca pe un nou moment crucial al...
Orban, mesaj de Ziua...

Tăriceanu susține că Iohannis nu și-au închipuit că această criză v-a avea un curs atât de lung și agresiv asupra situației din țară.

„Problema este că planurile nu se fac atunci când criza este în toi, ci se fac înainte tocmai ca să nu ajungi în situații limită. Este clar că dl Iohannis și 'guvernul lui' și-au închipuit că această criză va fi precum cea a jurnaliștilor din Irak, scurtă și cu final fericit, și ei vor putea să pozeze în salvatorii națiunii. Orice ne-ar spune Președintele cred că toți gândim așa: dacă dl Iohannis ne spune că totul este atât de bine organizat, cum se face oare că totul este un haos general?! Minciuna are picioare scurte! Doar cât să îi ajute să ajungă pe 6 decembrie!", concluzionează Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Citeste si:
ALDE: „Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri”
ALDE, apel la Guvern:...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.