Municipiul Suceava a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori şi urmează să fie stabilite măsurile suplimentare de restricţie ce urmează a fi aplicate pentru reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

„Din păcate, de ce ne-am temut n-am scăpat'', a spus Lungu.

Potrivit primarului, în municipiul Suceava rata de infectare este în prezent de 3,02 la mia de locuitori şi, potrivit legislaţiei în vigoare, DSP va analiza şi propune măsurile necesare care sunt apoi decise de CJSU.

El a precizat că purtarea măştii în spaţiile deschise este deja obligatorie din 16 octombrie, iar modul de funcţionare a unităţilor comerciale şi a unităţilor şcolare va fi propus de DSP Suceava.

„Vom afla măsurile propuse. Fac un apel din nou să facem tot posibilul să reducem numărul persoanelor active, astfel încât să revenim la scenariul galben", a spus Lungu.

Citeste si:
Arafat: „Guvernul va prelungi starea de alertă în 14 decembrie”
Arafat: „Vin perioade grele....

El a arătat că, dacă în primăvară s-a stat în case şi s-a redus numărul de cazuri, acum sloganul este: „Purtaţi mască!".

Totodată, Lungu a cerut oamenilor să poarte masca în spaţii închise şi deschise şi a atras atenţia că în instituţiile publice, în birouri, trebuie purtată mască. Primarul a făcut apel la suceveni să păstreze şi distanţarea fizică, dar şi regulile minime de igienă, menționează Agerpres.

„Să facem tot ce putem să revenim la scenariul galben, să facem tot posibilul să limităm numărul de îmbolnăviri", a spus Lungu.

Citeste si:
Ziua Națională și inaugurarea luminițelor la Suceava, fără public...
Ceremonia de Ziua Națională...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.