Premierul Ludovic Orban exclude închiderea mall-urilor în contextul pandemiei cu coronavirus, deși varianta a fost exprimată public chiar de către colega sa de Guvern, vice-premierului, Raluca Turcan.

Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Am vorbit cu domnul Ministru Tătaru de două ori, de asemenea am comunicat cu alți reprezentanți ai autorităților din România pe temele luptei anti-COVID și evident că și cu președintele, suntem într-un dialog permanent”, a spus premierul.

La declarațiile Ralucăi Turcan, despre o posibilă închidere a mall-urilor, Orban a afirmat că nu cunoaște aceste declarații și că nu este cazul, în acest moment, pentru o astfel de măsură.

”Nu cunosc aceste declarații. Noi luăm decizii! Când avem de anunțat deciziile, le anunțăm public. Poate s-a referit la cinematografele din mall-uri, sau restaurantele din mall-uri care sunt afectate de restricțiile care sunt impuse când se depășește indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conținutul declarației. La ora actuală nu intenționăm să luăm alte măsuri restrictive”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Raluca Turcan, anterior a afirmat că în cazul în care o să fie necesar, o să se recurgă la închiderea mall-urilor și restricții pe timp de noapte.

Citeste si:
Rafila: „România va înregistra un număr mai mare de cazuri și decese”
Rafila, despre valul patru al...

„Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune, ce mai facem. Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Mai avem şapte zile. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor", a mai spus Raluca Turcan potrivit antena3.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.