Premierul Ludovic Orban exclude închiderea mall-urilor în contextul pandemiei cu coronavirus, deși varianta a fost exprimată public chiar de către colega sa de Guvern, vice-premierului, Raluca Turcan.

Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Am vorbit cu domnul Ministru Tătaru de două ori, de asemenea am comunicat cu alți reprezentanți ai autorităților din România pe temele luptei anti-COVID și evident că și cu președintele, suntem într-un dialog permanent”, a spus premierul.

La declarațiile Ralucăi Turcan, despre o posibilă închidere a mall-urilor, Orban a afirmat că nu cunoaște aceste declarații și că nu este cazul, în acest moment, pentru o astfel de măsură.

”Nu cunosc aceste declarații. Noi luăm decizii! Când avem de anunțat deciziile, le anunțăm public. Poate s-a referit la cinematografele din mall-uri, sau restaurantele din mall-uri care sunt afectate de restricțiile care sunt impuse când se depășește indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conținutul declarației. La ora actuală nu intenționăm să luăm alte măsuri restrictive”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Raluca Turcan, anterior a afirmat că în cazul în care o să fie necesar, o să se recurgă la închiderea mall-urilor și restricții pe timp de noapte.

„Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune, ce mai facem. Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Mai avem şapte zile. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor", a mai spus Raluca Turcan potrivit antena3.ro

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.