Proteste violente au izbucnit luni seară la Torino, Milano şi Napoli după ce autorităţile au impus noi restricţii pentru a stopa cazurile de infectare cu coronavirus.

În Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre forţele de ordine, în Milano au fost folosite gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor, iar violenţe au fost înregistrate şi în Napoli, unde au avut loc proteste mai multe zile. Manifestări au avut loc şi în Roma şi Palermo.

Demonstraţiile au început după ce Guvernul a anunţat închiderea, începând cu ora 18:00, a restaurantelor, barurilor, a sălilor de sport şi cinematografelor. Majoritatea magazinelor vor rămâne însă deschise. În mai multe regiuni, precum Lombardia şi Piedmont, au fost introduse și restricţii pe timp de noapte.

Prima carantină impusă în primăvara acestui an de autoritățile italiene a fost acceptată paşnic de populaţie, însă acum noile măsuri au fost contestate imediat. Firmele mici încă încearcă să îşi revină după carantină şi se plâng că alte restricţii le-ar putea duce în faliment.

Magazine de lux din centrul Torino au fost devastate de cetățenii nemulțumiți după ce noile reguli au intrat în vigoare. Demonstranţii au folosit obiecte pirotehnice şi fumigene, iar poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene.

Mulţimea din Milano a scandat „Libertate!” în timpul confruntărilor cu poliţia în centrul oraşului. Capitala regiunii Lombardia a fost afectată serios de epidemia de Covid-19.

Noile măsuri restrictive sunt în vigoare până pe 24 noiembrie. În această perioadă, 75% din orele de curs ale liceelor şi universităţilor italiene se vor desfășura online. Guvernele regionale au cerut ca toate cursurile să fie ţinute de la distanţă, însă ministrul Educaţiei, Lucia Azzolina, s-a opus.

Guvernul a mai cerut oamenilor să nu călătorească în afara oraşelor de reşedinţă decât dacă este absolut necesar şi să evite, pe cât posibil, folosirea transportului în comun.

Citeste si:
Pneumolog din Grecia: ”Numărul cazurilor de COVID a depășit 50.000...
Expert în Sănătate: ”Numărul...

„Cred că vom suferi puţin luna aceasta, dar strângând din dinţi cu aceste restricţii vom putea respira din nou în decembrie”, a spus duminică prim-ministrul Giuseppe Conte.

În mai multe ţări din Europa au fost impuse noi restricţii, după ce numărul de infecţii cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil, relatează g4media.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.