Deputatul USR, Claudiu Năsui, atrage atenția că pensiile speciale au costat România peste 3 miliarde de lei în ultimele patru luni de zile, în plină pandemie.

Acesta a scris, pe contul său de Facebook, că 3,36 miliarde lei au fost cheltuiţi în perioada iunie-septembrie 2020, pentru pensii speciale.

Pe categorii:

Poliţie şi jandarmerie: 1,49 miliarde lei

Militari: 1,22 miliarde lei

Magistraţi: 298 milioane lei

Angajaţi ai SRI, STS, SIE, SPP: 245 milioane lei

Piloţi şi personal navigant: 43 milioane lei

Angajaţi din justiţie: 19 milioane lei

Diplomaţi: 10 milioane lei

Deputaţi: 11 milioane lei

Angajaţi ai Curţii de Conturi: 9,8 milioane lei

Angajaţi la Parlament: 8,5 milioane lei

Senatori: 5,2 milioane lei.

Deputatul USR vorbeşte despre o „risipă de bani continuă”, apărută în contextul în care „clasa politică îşi acordă noi privilegii”.

„Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că aşteptăm un răspuns de la cei care ei înşişi beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, afirmă Năsui.

Potrivit acestuia, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale, doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament: „Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi aşteptăm răspunsul CCR”, mai scrie Năsui.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.