Numărul mare de cazuri de COVID i-a făcut pe medicii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara să refuze un copil de 10 ani.

Managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni televizate că a fost nevoit să refuze internarea unui copil de 10 ani infectat cu noul coronavirus:

„Noi am refuzat astăzi (n.r. vineri 23 octombrie 2020) un copil de 10 ani din Arad şi mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri încerc să atrag atenţia prin ce trecem. O să ajungem să fim nişte actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forţa resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile. Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar cei care îndeamnă lumea să nu poarte mască şi să ”gândească”…Îndemn şi eu: haideţi să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinţii”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, la Realitatea Plus.

„În maxim două săptămâni, două săptămâni şi jumătate, vom atinge maximul la Terapie Intensivă” Ce vom face atunci? Şi mai este un aspect asupra căruia Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia: acum, transmisia intra-comunitară este foarte accelerată în rândul vârstnicilor. Din nefericire, adulţii şi persoanele tinere, foarte multe persoane nu se gândesc că acasă au părinţi şi au bunici. Am observat că populaţia vârstnică este cea mai afectată”, a mai declarat Oancea.

Cristian Oancea susține că pandemia poate să dureze și doi ani: „Partea care ne sperie este că nu dezvolţi o imunitate care să te protejeze. Cine a trecut prin infecţie să nu creadă că este imun, să se protejeze în continuare”, informează Adevărul.ro.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2020 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.