Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Harghita şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate au descins, vineri, la 23 de locaţii din 13 judeţe şi la o farmacie din Bucureşti, mai multe persoane fiind suspectate că au cumpărat ilegal medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, ce necesită în mod legal prescripţie medicală specială.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, au fost efectuate percheziţii în judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi la o farmacie din Bucureşti.

În cadrul activităţilor au fost descoperite ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), canabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de canabis (opt plante).

Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2019-2020, suspecţii au comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România, la preţuri semnificativ mai mari decât preţurile maximale de vânzare cu amănuntul, stabilite prin dispoziţiile legale.

În cauză s-a constatat faptul că lider al grupării infracţionale este o femeie, care a condus această activitate cu ajutorul a patru membri de familie, respectiv doi fii ai acesteia şi două nurori.

Ca mod de operare, s-a stabilit faptul că suspecţii au deţinut mai multe pagini pe o reţea de socializare, fiecare pagină având denumirea unui medicament.

Printre medicamentele comercializate de către suspecţi au fost identificate şi droguri de mare risc, respectiv codeină, un drog susceptibil de a crea senzaţii halucinogene, dar şi multe efecte negative asupra organismului.

Medicamentele erau livrate printr-o societate comercială cu sediul social în Bucureşti, societate ce deţine un contract de livrare încheiat cu o firmă de curierat, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Octombrie 2020 - 07 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.