Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a confirmat, joi, un nou focar COVID-19 la Centrul de plasament pentru copii de la Recaş, unde au fost testate pozitiv patru persoane, numărul focarelor active aflate sub supraveghere epidemiologică ajungând la 13.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost testate pozitiv alte 205 persoane, dintre care 120 în Timişoara, unde indicele de infectare a atins în această dimineaţă 2,92 la mia de locuitori, Prefectura Timiş estimând că astăzi s-ar putea depăşi pragul de 3 la mia de locuitori.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat că pacienţii internaţi cu coronavirus cred că s-au contaminat de la aceste petreceri, chefuri, nunţi, botezuri.

„O parte dintre pacienţi ne-au relatat despre transportul în comun, foarte puţini pacienţi ne-au relatat despre infectări de la copii, semn că la noi, în Timişoara, cel puţin deocamdată, nu avem transmitere de la nivel de şcoală pe linie familială. În rest, privind la marile manifestări din spaţiul public, acolo ne duc. Dacă am fi cu toţii responsabili şi solidari, de la 4.000 de cazuri pe zi veţi vedea cum scădem brusc la 1.000".

Numărul total de persoane internate confirmate cu COVID-19 a fost, joi dimineaţa, de 227, cu 29 de internaţi pe ATI. De asemenea, şase cadre medicale au fost confirmate cu SARS-CoV-2.

Citeste si:
Pfizer a depus o cerere pentru aprobarea vaccinului anti-Covid în UE
Pfizer a depus o cerere...

De la începutul pandemiei, în judeţul Timiş s-au înregistrat 205 decese, din care trei în ultimele 24 de ore, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.