Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Teatrul de Operaţii din Afganistan, transmite Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a adăugat că viaţa niciunuia dintre militari nu este în pericol şi este permanent informat despre evoluţia stării de sănătate a acestora.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Teatrul de Operaţii din Afganistan. Viaţa niciunuia dintre militari nu este în pericol. Sunt permanent informat despre evoluţia stării de sănătate a celor doi militari răniţi, cărora le urez însănătoşire grabnică şi le doresc să treacă cu bine peste aceste momente dificile”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit presidency.ro

Şeful statului a asigurat „familiile militarilor noştri că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale”.

Doi militari români au fost răniţi, miercuri, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare, în urma declanşării unui dispozitiv exploziv improvizat. Cei doi primesc tratament de specialitate la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, fiind în stare stabilă.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine ResistantAmbushProtected / autovehicule rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanşat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniţi sergentul Adrian Ioan Czifrak şi caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Citeste si:
Iohannis: „Sunt bucuros să constat că foarte multă lume vrea să se...
Iohannis: Sunt foarte bucuros...

„Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona şi acţionând de urgenţă pentru acordarea primului ajutor militarilor răniţi şi evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniţi, aflaţi în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate.

Ceilalţi trei membri ai echipajului sunt evaluaţi medical, conform cerinţelor standard aplicabile în aceste situaţii.

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecţia Forţei şi urmăresc evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi”, au transmis reprezentanţii MApN.

Citeste si:
Românii au înmatriculat peste 2.800 de mașini electrice noi în 2020
Românii au înmatriculat peste...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.