Cap de listă al PSD pentru Senat, Gabriela Firea, anunță faptul că va depune un amendament la „Legea Termoficării”, în așa fel încât bucureștenii să beneficieze de căldură mai devreme în locuințe.

„Caldura in case, mai devreme! Printre primele initiative parlamentare ca senator de Bucuresti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic. Voi depune imediat dupa depunerea juramantului un Proiect de lege de amendare a Legii Termoficarii, astfel incat toamna sa se poata furniza caldura mai devreme in apartamente si institutiile racordate, fata de cat prevede acum cadrul legislativ.

Un prim pas in aceasta directie l-am facut ca primar general, in 2018 cand, la solicitarea noastra, a fost modificata hotararea de guvern 117/1994.

Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinta : media pe 3 zile intre orele 20,00 si 6,00, pentru care se asteaptau 10 grade prin lege.

Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte tarziu la caldura, pentru ca intervalul era 18,00 - 6,00. Foarte mare!

Citeste si:
Ministerul Dezvoltării anunţă că reamenajează un corp din Palatul...
Ministerul Dezvoltării anunţă...

Deci, se dârdâia toamna tarziu in case”, scrie Firea pe Facebook.

Mai mult, aceasta susține că primește nenumărate mesaje de la bucureșteni care se plâng că le este frig în case din cauza restricțiilor legale: „Propun micsorarea si mai mult a acestui interval, cu inca 3 ore, adica de la 22,00 la 7 dimineata.

Astfel incat in momentul in care se resimte deja rece in apartamente si birourile racordate la sistemul centralizat sa se poata furniza agentul termic.

Acest lucru se poate realiza prin lege votata in Parlament, cum am precizat anterior, sau printr-o hotarare a Guvernului (cadrul legal existent in prezent este art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018).

Citeste si:
Firea, mesaj de 1 Decembrie: „Azi, de ziua ta, iartă-ne, patrie!”
Firea, mesaj de 1 Decembrie:...

Propun, de asemenea, ca persoanele si familiile care cer amanarea livrarii agentului termic, din cauza problemelor financiare, sa fie sprijinite, astfel incat sa nu se imbolnaveasca, stand in frig, in propria casa.”, mai scrie Gabriela Firea.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.