După ce în Capitală și în mai multe zone din țară școlile s-au închis, iar elevii vor învăța de acasă, online, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că nu are nicio variantă pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă.

În plus, Ministrul Muncii nu știe în prezent care este situația cu after school-urile din Capitală și spune că o comunicare în acest sens trebuie făcută de Comitetul pentru Situații de Urgență.

"Aşa cum ştiţi, pun în practică ordonanţa de urgenţă care se referă la toate aceste situaţii rezultate din anchetele epidemiologice care identifică în mod clar un focar şi care solicită şcolii să ia măsuri în sensul închiderii activităţii la clasă şi vă spuneam că pun în aplicare laolaltă cu celelalte măsuri active acest cadru legal pe care îl avem în vigoare. Ne pregătim să-l completăm pentru situaţiile apărute şi în şedinţa de Guvern. (...) Următoarele modificări vor cuprinde şi alte situaţii pe care comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să şi le asume", a spus Violeta Alexandru, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), unde a fost prezentă alături de mai mulţi lideri liberali pentru depunerea listelor cu semnături pentru candidaţii la alegerile parlamentare.

Întrebată ce soluţii are pentru părinţii care au aflat în termen scurt că trebuie să-şi lase cu cineva copiii în contextul închiderii şcolilor, Ministrul Muncii a declarat că noile măsuri nu vor fi aplicate retroactiv.

"Nicio lege nu se aplică retroactiv. (...) Dincolo de hotărârile de Guvern, baza pe care o avem pentru orice modificare o reprezintă hotărârile comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă", a explicat ministrul Muncii potrivit digi24.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2020 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.