Poliţiştii din Argeş au întocmit un dosar penal pentru schingiuirea animalelor, după ce trei copii au fost filmaţi lovind nişte câini.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, infracţiunea este prevăzută în Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini ce ilustrează trei minori care lovesc mai mulţi câini legaţi cu sfori, ce tractează bucăţi de material lemnos, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti s-au sesizat din oficiu (...). În urma verificărilor au fost identificaţi minorii care apar în filmări, cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, precum şi persoana care a postat imaginile pe o reţea de socializare, respectiv un bărbat de 43 de ani, din comuna Hârtieşti", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Conform sursei citate, cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale care se impun.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.