Premierul Ludovic Orban a declarat că măsurile din scenariul roșu, care ar putea întra în vigoare începând de mâine, se adresează doar învățământului, nu și creșelor sau after-school-urilor.

Astăzi la ora 15.00 va avea loc o sedință a Comitetului pentru Situații de Urgență la nivelul Municipiului București.

„Este important ca acest Comitet să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege și în hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Nu am urmărit declarațiile prefectului, dar noi facem o evaluare a fiecărui prefect. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica”, a declarat Ludovic Orban, cu privire la reacția prefectului Capitalei de duminică.

În ceea ce privește măsurile din scenariul roșu, care s-ar putea aplica în Capitală începând de mâine, premierul a afirmat că acestea se adresează doar învățământului, nu și creșelor sau after-school-urilor.

„Reglementările privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional, se referă la învățământ și la preșcolari. Cele 2 trepe, 1 și 3 la mie, nu afectează desfășurarea altor activități, cum ar fi activitățile în creșe și after-school. Sigur că, odată cu organizarea cursurilor online, after-school-ul nu prea mai poate să funcționeze, pentru că dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul online, nici after-school-ul nu va mai putea funcționa. Dar after-school-ul și alte acțivități nu sunt în cadrul reglementărilor”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat ce se va întâmpla după 14 zile în care elevii vor învăța doar online, Orban a afirmat că se va face o evaluare pentru a stabili dacă activitatea din școli poate reveni la un regim normal, ca înainte.

„Se va face o evaluare, tot în același mod, a numărului de cazuri pe ultimele 14 zile, pentru că de asta se instituie pentru o perioadă de 14 zile acest set de măsuri aferente depășirii indicelui de 3 la mie. În cazul în care indicele scade sub 3 la mie, automat se reiau activițile care au fost sub restricție. Nu am considerat că se poate relua activitatea după un interval mai scurt”, a adăugat premierul potrivit antena3.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.