Poliţiştii Capitalei au aplicat 1.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 475.000 lei, în urma acţiunilor desfăşurate în weekend de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost verificate peste 2.700 de obiective: pieţe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În această perioadă, au fost legitimate mai mult de 4.300 de persoane şi în peste 2.300 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi de subteran au fost efectuate controale.

„Poliţiştii aflaţi în teren au revenit cu recomandări privind portul măştii de protecţie şi pentru păstrarea distanţării fizice. Acţiunile de verificare continuă şi la acest moment şi, aşa cum am precizat, vor continua şi în zilele următoare. Facem apel la toţi cetăţenii să respecte măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte normele sanitare", arată sursa citată.

Poliţia mai atrage atenţia că, pe fondul creşterii numărului de cazuri, trebuie să fim conştienţi de responsabilitatea faţă de familii şi de toţi membrii comunităţii, informează Agerpres.

Citeste si:
Românii pot intra pe teritoriul Croației doar cu testul Covid-19...
Românii pot intra pe...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.