Poliţiştii Capitalei au aplicat 1.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 475.000 lei, în urma acţiunilor desfăşurate în weekend de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost verificate peste 2.700 de obiective: pieţe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În această perioadă, au fost legitimate mai mult de 4.300 de persoane şi în peste 2.300 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi de subteran au fost efectuate controale.

„Poliţiştii aflaţi în teren au revenit cu recomandări privind portul măştii de protecţie şi pentru păstrarea distanţării fizice. Acţiunile de verificare continuă şi la acest moment şi, aşa cum am precizat, vor continua şi în zilele următoare. Facem apel la toţi cetăţenii să respecte măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte normele sanitare", arată sursa citată.

Poliţia mai atrage atenţia că, pe fondul creşterii numărului de cazuri, trebuie să fim conştienţi de responsabilitatea faţă de familii şi de toţi membrii comunităţii, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.