Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei pot fi depuse, de luni, în sectoarele 1, 4, 5 şi 6 ale Capitalei, în restul zonelor administrativ-teritoriale din Bucureşti solicitările putând fi deja adresate DGASPC-urilor.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se adresează familiilor sau persoanelor singure, cetăţeni români şi străini ori apatrizi cărora li s-a acordat, în condiţiile legii, o formă de protecţie şi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, stabilită în condiţiile legislaţiei române, ale căror venituri sunt situate până la 786 de lei/membru de familie şi până la 1.082 de lei în cazul persoanei singure. În cazul în care locuinţa este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, limita venitului pe membru de familie este de 750 de lei, cifra fiind aceeaşi şi în ceea ce priveşte persoana singură.

Pentru cererile depuse până la data de 20 ale lunii, ajutorul va fi acordat începând cu luna respectivă. Pentru solicitările depuse după data de 20 a lunii respective, ajutorul va fi dat începând cu luna următoare.

Sectorul 1

Solicitările pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2020 - martie 2021 se pot depune începând de luni, 19 octombrie, la sediul instituţiei din bd. Mareşal Averescu nr. 17.

Sectorul 2

Cetățenii pot depune deja solicitările la Serviciul de Asistenţă Socială Baicului (str. Heliade Între Vii nr. 36), Serviciul de Asistenţă Socială Maşina de Pâine (str. Glinka nr. 7A), Serviciul de Asistenţă Socială Pantelimon (bd. Basarabia nr. 90), Serviciul de Asistenţă Socială Silvestru (Calea Moşilor nr. 132). Formularele completate, însoţite de actele doveditoare, pot fi depuse individual sau prin reprezentantul asociaţiei, după următorul program: luni în intervalul orar 8,30 - 16,00, fără programare telefonică; marţi, miercuri şi joi de la ora 9,00 la 15,00, cu programare telefonică; vineri între orele 9,00 - 13,00, tot cu programare telefonică.

„Această măsură a fost adoptată pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, aceştia având posibilitatea de a depune cererile la sediile aferente din proximitatea locuinţei. De asemenea, documentele pot fi transmise şi online, pe adresa de email a Serviciului de Asistenţă Socială de care aparţine solicitantul, în funcţie de adresa unde locuieşte", a informat autoritatea locală.

Citeste si:
Prognoza meteo - 25 octombrie 2021. Cer senin, fără precipitații
Prognoza meteo - 25 octombrie...

Sectorul 3

Depunerea solicitărilor a început luni, 12 octombrie. Formularul de cerere-declaraţie pe propria răspundere necesar obţinerii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei poate fi descărcat de pe site-ul www.dgaspc3.ro sau se poate ridica de la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12 - 14. Documentele vor putea fi transmise prin email (alocatii@dgaspc3.ro), prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12 - 14 sau pot fi depuse personal la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918, de luni până joi, în intervalul orar 9,00 - 15,00.

Sectorul 4

Solicitanţii sunt aşteptaţi personal sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/locatari să depună cererea-declaraţie pe propria răspundere, însoţită de actele doveditoare la sediul DGASPC Sector 4 din str. Sld. Enache Ion nr. 1A, de luni până miercuri între orele 8,30 - 16,00, joi în intervalul orar 8,30 - 17,30, iar vineri între orele 8,30 - 13,30. Pentru a se limita efectele răspândirii COVID-19, cererea-declaraţie şi actele doveditoare se pot transmite prin aplicaţia Ghişeul Online sau prin intermediul serviciilor poştale sau de curierat, pe adresa DGASPC Sector 4 (str. Sld. Enache Ion nr. 1A). Cererea-declaraţie pe propria răspundere poate fi descărcată de pe site-ul DGASPC Sector 4. Relaţii suplimentare se pot obţine apelând 0372.900.789 sau la email cms@dgaspc4.ro.

Citeste si:
Sute de accidente în Capitală în 2022. Zonele cu cele mai multe...
Sute de accidente în Capitală...

Sectorul 5

Dosarele se pot depune începând de luni, 19 octombrie, la sediul DGASPC Sector 5 - Compartimentul Acordare Ajutor Încălzirea Locuinţei.

Sectorul 6

Solicitările de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei se pot depune tot de luni, 19 octombrie. Cererea, informaţiile referitoare la documentele necesare, limitele de venituri şi condiţiile de acordare sunt disponibile pe pagina www.asistentasociala6.ro, la rubrica Serviciul Ajutor Social - Ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Documentele vor putea fi transmise prin e-mailul ajutorsocial@dgaspc6.com, prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa str. Floare Roşie nr. 7A, cod poştal 062261 sau pot fi depuse personal, la sediul instituţiei, în intervalul orar 9,00 - 12,00, solicitând anterior o programare la telefon 0376.203.744, precizează Agerpres.

Citeste si:
Se deschide pasajul „Europa Unită” din Sectorul 4 al Capitalei
Se deschide pasajul „Europa...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.