Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, medicul Monica Pop, se arată revoltată de faptul că autorităţile tratează cu prioritate cazurile de COVID, fiind neglijați pacienții cu alte boli, şi acuză că aceasta este discriminare.

Medicul Monica Pop consideră că nimeni nu are dreptul să condamne la moarte pacienţi cu boli grave sau să decidă cine are prioritate de vindecare.

„Discriminare! Cine are dreptul să hotărască prioritate pentru bolnavii COVID în faţa celorlalţi, unii cu boli grave, şi să-i condamne la moarte?! Toţi au acelaşi drept la sănătate! Prin Constituţie!”, scrie medicul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pop scrie că medicii au depus un jurământ care îI obligă să ajute pe oricine, indiferent de ce boală suferă.

„Jurământul, dar şi legea, cer să tratăm oamenii bolnavi, fără nicio discriminare, nu doar pe cei afectaţi de virus!. 85% din bolnavii COVID s-au vindecat, mulţi chiar şi fără a fi necesar vreun tratament! Doar supraveghere! Pe când pacienţii cu boli grave își pierd sigur viaţa în lipsa tratamentului adecvat pentru bolile respective.”

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice mai adaugă că toți pacienții plătesc asigurarea medicală, iar prioritate la tratament trebuie să aibă oricine, nu coar cei infectați cu COVID.

„În plus, şi ei plătesc asigurări de sănătate! Cum să nu fie trataţi?! Prioritate trebuie să aibă orice om bolnav, nu doar cei COVID! Altfel, vor muri mult mai mulţi decât cei cu COVID! Au murit deja, destui, alţii s-au agravat, neprimiţi la timp la tratamente! Decizii criminale! Se impun consultaţii şi tratamente pentru orice pacient! Cu efort susţinut pentru a se evita contaminarea. Să nu mai moară nimeni din lipsa actului medical! În acest sens, trebuie îndreptată strategia de sănătate, aşa greu cum e!", a scris medicul Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

Joi s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.