Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, medicul Monica Pop, se arată revoltată de faptul că autorităţile tratează cu prioritate cazurile de COVID, fiind neglijați pacienții cu alte boli, şi acuză că aceasta este discriminare.

Medicul Monica Pop consideră că nimeni nu are dreptul să condamne la moarte pacienţi cu boli grave sau să decidă cine are prioritate de vindecare.

„Discriminare! Cine are dreptul să hotărască prioritate pentru bolnavii COVID în faţa celorlalţi, unii cu boli grave, şi să-i condamne la moarte?! Toţi au acelaşi drept la sănătate! Prin Constituţie!”, scrie medicul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pop scrie că medicii au depus un jurământ care îI obligă să ajute pe oricine, indiferent de ce boală suferă.

„Jurământul, dar şi legea, cer să tratăm oamenii bolnavi, fără nicio discriminare, nu doar pe cei afectaţi de virus!. 85% din bolnavii COVID s-au vindecat, mulţi chiar şi fără a fi necesar vreun tratament! Doar supraveghere! Pe când pacienţii cu boli grave își pierd sigur viaţa în lipsa tratamentului adecvat pentru bolile respective.”

Citeste si:
Bilanțul în România: 3.855 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Bilanțul în România: 3.855 de...

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice mai adaugă că toți pacienții plătesc asigurarea medicală, iar prioritate la tratament trebuie să aibă oricine, nu coar cei infectați cu COVID.

„În plus, şi ei plătesc asigurări de sănătate! Cum să nu fie trataţi?! Prioritate trebuie să aibă orice om bolnav, nu doar cei COVID! Altfel, vor muri mult mai mulţi decât cei cu COVID! Au murit deja, destui, alţii s-au agravat, neprimiţi la timp la tratamente! Decizii criminale! Se impun consultaţii şi tratamente pentru orice pacient! Cu efort susţinut pentru a se evita contaminarea. Să nu mai moară nimeni din lipsa actului medical! În acest sens, trebuie îndreptată strategia de sănătate, aşa greu cum e!", a scris medicul Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

Joi s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Citeste si:
Bolile rapiței în toamnă: cum le combați și cum recunoști simptomele
Bolile rapiței în toamnă: cum...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.