Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că este mult prea devreme pentru a se lua o decizie în legătură cu organizarea și desfășurarea petrecerilor sărbătorilor de iarnă.

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie - care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion.”, a declara Arafat.

Șeful DSU a spus că nu crede că Revelionul din anul acesta va fi la fel ca cel din anul 2019.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a declarat recent Raed Arafat.

Arafat a adăugat că cei care își fac planuri de pe acum pentru a sărbători în afara țării, merg la risc.

Citeste si:
Arafat: „Acum, încet, încet, intrăm în logica medicinei de dezastre”
Arafat: „Acum, încet, încet,...

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea.

Secretarul de stat a menționat că dacă situația atât din țară, cât și depeste hotare va fi una favorabilă, oamenii vor putea sărbători Revelionul și celelalte sărbători în liniște, lângă cei dragi, fără restricții dure, precizează antena3.ro

„Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică. Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect - ceea ce mă îndoiesc să fie așa - atunci, OK. Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase - și sunt măsuri serioase care se iau, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de măsuri!”, a completat el.

Citeste si:
Raed Arafat: Medicii rezidenți ar putea fi angajați temporar, fără...
Raed Arafat: Medicii...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.