Spitalul de Urgență Sibiu primește pacienții pentru triaj într-un chioșc de fast-food dezafectat și nu la Unitatea de Primiri Urgențe cum ar fi normal.

Spațiul a fost cumpărat de spital și amenajat de urgență în pandemie din cauza lipsei de spațiu. A fost singura soluție găsită de spital pentru ca bolnavii de Covid să nu se intersecteze cu ceilalți pacienți.

Deși la exterior arată ca un chioșc de fast-food, managerul susține că în interior are structură de UPU, cu 12 paturi.

„Nu aveam alt spațiu în care să primim pacienții deja confirmați cu Covid, ca aceștia să nu se intersecteze cu cei asupra cărora planează doar suspiciunea că ar fi infectați. Chioșcul a fost al unei societăți comerciale care închiriase teren în incinta spitalului. Ulterior, a fost cumpărat de către spital. A fost dezafectat, înauntru sunt paturi, s-a creat un circuit cu calculator, cu masă de tratament”, a explicat pentru Libertatea Liliana Coldea, managerul spitalului.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Spitalul Colentina redevine spital exclusiv Covid-19”
Ludovic Orban: „Spitalul...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.