Locuitorii din Sectorul 4 al Capitalei nu vor mai plăti de salubrizare, începând din primăvara anului viitor, anunţă Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Începând din primăvara viitoare, locuitorii Sectorului 4 al Capitalei nu vor mai plăti taxa de salubrizare. Astfel, fiecare asociaţie de proprietari sau personă fizică sau juridică din sector va contacta serviciile de salubrizare de la o companie licenţiată.

Colectarea se va face selectiv, potrivit cerinţelor legii. Până la data de 1 martie 2021, Primăria Sectorului 4 şi operatorul de salubritate vor pune la dispoziția beneficiarilor recipienții și infrastructura corespunzătoare de colectare selectivă.

Primăria Sectorului 4 desființează taxa de salubrizare pentru toți utilizatorii acestui serviciu, până cel târziu la data de 1 martie 2021.

De la data desființării, fiecare asociație de proprietari, persoană fizică sau juridică va contracta individual servicii de salubrizare de la operatorul economic licențiat, aceasta reprezentând o modalitate prin care contravaloarea facturii lunare va putea fi zero, în contextul în care se va realiza colectarea selectivă.

Citeste si:
Nicușor Dan acuză PSD că îi blochează preluarea mandatului
Nicușor Dan acuză PSD că îi...

Noua măsură va conduce la atingerea obiectivelor europene în domeniul protecţiei mediului, fiind în conformitate cu obligațiile prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Potrivit acestui act normativ, este prevăzută atingerea unui nivel de pregătire pentru reutilizare și reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere sau, după caz, din alte surse, în măsura în care aceste fluxuri de deșeuri sunt similare deșeurilor care provin din gospodării, potrivit antena3.ro

„Sunt convins că împreună vom reuși să îndeplinim întocmai obiectivele europene în domeniul protecției mediului. Cu toții vom fi responsabili, vom sorta corect deșeurile menajere și nu vom mai avea nimic de plată la factura lunară. Hai, că se poate!", a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Citeste si:
De luni începe depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire a...
De luni, bucureștenii pot...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.