Fostul premier spune că preşedintele Klaus Iohannis a inventat cuvinte noi şi le-a introdus în vocabularul limbii române.

Viorica Dăncilă susține că cei din PSD nu îi pot reproșa greșeli gramaticale sau de imagine şi a dat exemplul altor lideri politici care fac şi ei greşeli, amintind de ministrul Educaţiei și de Klaus Iohannis.

Dăncilă: Preşedintele României a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române

„Să ne uităm la declarațiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române”, a replicat Dăncilă, potrivit digi24.ro.

Întrebată care sunt aceste cuvinte, social-democrata a răspuns: „Giroscopul sau sertarizare. Nu mai știu. Am reținut câteva dintre ele. Atunci când există presiune, și cel mai abil jucător poate să facă greșeli”.

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit cuvântul „giroscop” la o conferinţă de presă din 19 august, atunci când a fost întrebat de un ziarist de ce a girat racolările de membri PSD făcute de PNL.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.