Călin Popescu Tăriceanu trage un semnal de alarmă pornind de la statistica gravă ce arată că în luna august 2020 au murit cu 3270 de persoane mai multe decât în aceeaşi lună din 2019.

Liderul ALDE pune această situaţie pe seama faptului că bolnavii cronici nu au mai avut acces la tratamentele necesare, ca urmare a transformării unor spitalte în unităţi suport pentru Covid-19.

„În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată o informație care ar trebui să ne alarmeze.

Institutul Național de Statistică spune că în luna august 2020 au decedat cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași lună a anului 2019! Din acest număr, cam 1.200 a fost numărul celor declarați decedați din cauza de COVID-19.

Cei peste 2.000 de români care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt, probabil, victimele spitalelor închise. Sunt bolnavii cronici care nu au mai avut acces la îngrijire medicală. Sunt o parte din cei 3 milioane de bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a deteriorat cu fiecare zi și care au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Acesta spune că a solicitat, încă de acum câteva luni, deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-Covid.

„Dacă nu sunt capabili să asigure tratamentul tuturor celor care au nevoie de el, Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră dându-le acestora șansa ca, de aceiași bani, să se trateze în sistemul privat! Soluții sunt, trebuie doar să-ți pese de oameni!”, mai scrie liderul ALDE.

Citeste si:
Alte 48.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson vor ajunge astăzi în...
Alte 48.000 de doze de vaccin...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.