Opt unităţi de învăţământ din Timişoara şi din judeţ vor intra în scenariul roşu de activitate pe fondul creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus în localităţi sau al cazurilor de infectare înregistrate în rândul cadrelor didactice şi nedidactice.

Potrivit deciziei luate, marţi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), la solicitarea Inspectoratului Şcolar Timiş, în scenariul roşu vor intra Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26 din Timişoara (din cauza infectării a trei cadre didactice), Şcoala Gimnazială nr. 16 Take Ionescu (din cauza infectării unui cadru didactic), Liceul Teologic Baptist Timişoara (din cauza infectării unui cadru didactic), Şcoala Gimnazială Dudeştii Noi (din cauza creşterii ratei de infectare la nivelul localităţii), Şcoala Gimnazială Variaş (fără grădiniţe, din cauza creşterii ratei de infectare la nivelul localităţii), Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu Timişoara (din cauza infectării unor cadre didactice şi nedidactice), Şcoala Gimnazială Foeni (din cauza creşterii ratei de infectare la nivelul localităţii), Şcoala Gimnazială Martin Suboni din Jebel (din cauza creşterii indicelui de infectare la nivelul localităţii).

De asemenea, 19 grădiniţe şi şcoli vor intra în scenariul galben, decizia fiind impusă, în unele cazuri, pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri în respectivele unităţi sau în localitate, iar în alte situaţii este vorba despre unităţi care ies din scenariul roşu.

În acest grup sunt incluse Liceul Teologic Ortodox Antim Ivireanul Timişoara, Liceul Teoretic Henri Coandă Timişoara, Liceul Teoretic Socrates Timişoara, Şcoala Gimnazială nr. 1 Timişoara, Şcoala Gimnazială nr. 12 Timişoara, Şcoala Gimnazială Rudolf Walter Timişoara, Şcoala Gimnazială Saravale, Grădiniţa cu Program Prelungit Giarmata, Liceul Teologic Penticostal Logos, Şcoala Gimnazială Sânandrei, Şcoala Gimnazială Pesac, Şcoala Gimnazială Jamu Mare, Şcoala Gimnazială Cenei, Şcoala Gimnazială nr. 15 Timişoara, Şcoala Gimnazială nr. 7 Timişoara, Grădiniţa cu Program Prelungit Notre Dame Timişoara, Grădiniţa cu Program Prelungit Inima Culorilor Timişoara, Şcoala Primară Casa Speranţei Timişoara şi Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 Timişoara.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Totodată, patru şcoli din mediul rural revin în scenariul verde, ca urmare a scăderii numărului de contaminări şi a faptului că gradul de îmbolnăvire în localitate nu a depăşit 1,5 la mia de locuitori. Sunt incluse aici Şcoala Gimnazială Belinţ, Şcoala Gimnazială Comloşu Mare, Liceul Teoretic Periam, Şcoala Gimnazială Boldur.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât, luni seara, că pe raza întregului judeţ Timiş se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, începând de marţi, întrucât rata infectării cu SARS-CoV-2 a depăşit 1,5 la mia de locuitori, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.