Peste 21.000 de români din străinătate s-au înscris până în prezent pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cele mai multe cereri au fost în Marea Britanie și Germania.

Până luni, la ora 16.00, au fost depuse 21.470 de cereri pentru votul prin corespondenţă.

Cele mai multe cereri au fost depuse de românii din Marea Britanie, peste 5.000 de cereri şi Germania, aproape 3.000, iar peste 1.000 de solicitări au venit din Spania, Italia, Franţa, Elveţia, Belgia, Olanda. Cereri de vot prin corespondenţă au venit şi din Austria - 813, SUA - 714, Irlanda - 496, Canada - 466, Danemarca - 443, Luxemburg - 300. Printre ţările cu cele mai puţine solicitări se numără Ucraina, India, Iran, Albania sau Muntenegru.

Mai sunt 10 zile în care românii din diaspora mai pot opta pentru a-şi exercita dreptul de vot la parlamentare prin corespondenţă.

Cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care doresc să îşi exercite dreptul la vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, se pot înregistra, până cel mai târziu pe 22 octombrie, pe platforma votstrainatate.ro.

Citeste si:
Pui de gorilă salvat de îngrijitorii unei grădini zoologice
Pui de gorilă salvat de...

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Prin completarea chestionarului, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate îşi exprimă dorinţa să voteze prin corespondenţă la alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2020, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.

Românii din diaspora vor vota la parlamentare pe 5 şi 6 decembrie, precizează digi24.ro

Citeste si:
Germania începe campania de vaccinare anti-COVID-19 înainte de...
Germania va începe campania...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.