Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, îl acuză pe ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, că a demarat un "control politic" la Primăria Capitalei în decembrie 2019, în urma căruia "nu a găsit absolut nimic", ea precizând că afirmaţiile liberalului ar fi, "realmente, de râs".

„Domnul ministru se bate cu mine pentru că eu sunt primul om pe lista PSD la Senat. Dumnealui este primul om pe lista PNL la Senat. Rămâne să vedem pe cine vor alege bucureştenii. Un ministru care a îngropat pur şi simplu economia ţării, care ne îndatorează în fiecare zi cu dobânzi imense, sau un fost primar general care a lăsat în urma sa nişte lucruri durabile în Capitală?", a arătat primarul general, într-o declaraţie acordată presei.

Ea a adăugat că inspectorii de la Ministerul de Finanţe nu au găsit în activitatea Primăriei Capitalei "nimic flagrant, nimic ilegal", ci doar au descris nişte fapte.

„Referitor la afirmaţiile de astăzi ale domnului ministru Cîţu nu pot să spun decât că e de râs, realmente, e de râs. Nu a găsit absolut nimic. A început un control politic în decembrie anul trecut. Au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe, aşa cum au venit şi s-au reîntors, spunând că dacă nu scriu ceva, orice, ei vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă. Prin urmare, s-au închis într-un birou, au tot cerut documente de la Direcţia noastră economică şi au scris. Repet, nimic flagrant, nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greşeală a noastră, ci pur şi simplu au descris nişte fapte", a precizat Firea.

Ea a admis că Primăria Capitalei nu are complet inventarul patrimoniului, dar a subliniat că aceasta este o situaţie întâlnită la majoritatea instituţiilor.

Citeste si:
PMB reziliază contractul privind achiziția a 100 de troleibuze noi
Primăria Capitalei reziliază...

„Nu veţi găsi nicio entitate care să aibă acest inventar finalizat, deoarece este în permanentă mişcare. Noi, şi în acest moment, aşteptăm din partea unor instituţii ale statului, din partea primăriilor de sector, anumite documentaţii, pentru a finaliza acest inventar. Sunt şi eu curioasă în câţi ani va ajunge la această listă finală noul primar general. Vă spun eu că în foarte mulţi ani, pentru că lucrurile sunt în permanentă mişcare şi din punct de vedere al patrimoniului şi nu poţi să ai o evidenţă foarte clară şi strictă", a explicat Firea.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat luni că veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt de aproximativ 3,5 miliarde de lei, iar încasările în septembrie sunt la aproape 99%, menționează Agerpres.

„Aş vrea să ştiţi situaţia reală a finanţelor Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că toţi trăim în acest oraş şi vrem să ştim cum au fost cheltuiţi banii în acest an. (...) Veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti", a spus Florin Cîţu.

Citeste si:
Florin Cîțu, atac la adresa lui Sorin Grindeanu: Tupeu de PSD-ist!
Florin Cîțu, atac la adresa...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.