Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bolnavii de Covid-19 care nu au simptome vor putea să fie tratați acasă, având în vedere numărul mare de infectări din ultima perioadă.

Ludovic Orban anunță că se vor stabili reguli clare, dar și „eventuale beneficii” pentru medicii de familie: „A crescut numărul de cazuri. Dacă toți cei infectați se duc la spital, există un timp de așteptare… Ieri la DSP aveam 150 de persoane cu Covid care încă nu aveau acces și trebuiau programate în 24 de ore pentru analize. Celor care nu au simptome pot să li se facă evaluarea stării de sănătate fără să meargă la spital. Dacă nu au unde să se izoleze, pot solicita să meargă la spital. Dar sunt foarte mulți care preferă să stea acasă”, spune Orban.

Mai mult, acesta a precizat că va discuta cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie, astfel încât să fie stabilite „niște reguli un pic mai clare și eventual și beneficiile medicilor de familie”.

Premierul a precizat că, probabil, aceștia vor primi un spor pentru că există un risc suplimentar atunci când tratează pacienți cu COVID-19.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.