Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an pentru iluminatul festiv în Bucureşti sunt cele de anul trecut, iar procesul de montare este unul laborios şi urmează să fie finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie, anunţă Primăria Capitalei într-un comunicat.

Conform unui comunicat PMB, precizările vin în urma apariţiei în spaţiul public a unor materiale referitoare la pregătirile pentru iluminatul festiv de sărbători, în Capitală.

Potrivit sursei citate, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti are „obligaţia contractuală de a presta serviciul public de iluminat festiv”, ca parte a Contractului de delegare a serviciului de iluminat public încheiat cu PMB. Astfel, în eventualitatea în care nu ar presta acest serviciu, „compania riscă rezilierea contractului de delegare”, pentru neîndeplinirea sarcinilor care îi revin, reiese din comunicat.

„Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an sunt cele de anul trecut, aşadar nu presupun o nouă achiziţie. Cu privire la calendarul procesului de montare a ornamentelor, precizăm că acesta a început pe 6 octombrie, cu întârziere faţă de anul trecut, când a demarat pe 25 septembrie. Procesul de montare a instalaţiilor de iluminat festiv este unul laborios, de aceea timpul optim de începere, din punct de vedere tehnic, ar fi fost luna septembrie. Durata este calculată pentru a finaliza procesul la sfârşitul lunii noiembrie”, a precizat PMB.

Conform sursei citate, durata procesului este „similară” cu a altor capitale europene, în condiţiile în care în anul 2019 Parisul a început montarea instalaţiilor la sfârşitul lunii septembrie.

Chiar dacă situația pandemică din țară impune restricții, orașul își va îmbrăca haina de sărbătoare și va fi împodobit ca în anii precedenți, precizează g4media.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.