Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an pentru iluminatul festiv în Bucureşti sunt cele de anul trecut, iar procesul de montare este unul laborios şi urmează să fie finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie, anunţă Primăria Capitalei într-un comunicat.

Conform unui comunicat PMB, precizările vin în urma apariţiei în spaţiul public a unor materiale referitoare la pregătirile pentru iluminatul festiv de sărbători, în Capitală.

Potrivit sursei citate, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti are „obligaţia contractuală de a presta serviciul public de iluminat festiv”, ca parte a Contractului de delegare a serviciului de iluminat public încheiat cu PMB. Astfel, în eventualitatea în care nu ar presta acest serviciu, „compania riscă rezilierea contractului de delegare”, pentru neîndeplinirea sarcinilor care îi revin, reiese din comunicat.

„Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an sunt cele de anul trecut, aşadar nu presupun o nouă achiziţie. Cu privire la calendarul procesului de montare a ornamentelor, precizăm că acesta a început pe 6 octombrie, cu întârziere faţă de anul trecut, când a demarat pe 25 septembrie. Procesul de montare a instalaţiilor de iluminat festiv este unul laborios, de aceea timpul optim de începere, din punct de vedere tehnic, ar fi fost luna septembrie. Durata este calculată pentru a finaliza procesul la sfârşitul lunii noiembrie”, a precizat PMB.

Conform sursei citate, durata procesului este „similară” cu a altor capitale europene, în condiţiile în care în anul 2019 Parisul a început montarea instalaţiilor la sfârşitul lunii septembrie.

Citeste si:
Arafat, despre petrecerile de Revelion: „E riscant, asta e realitatea”
Arafat, despre petrecerile de...

Chiar dacă situația pandemică din țară impune restricții, orașul își va îmbrăca haina de sărbătoare și va fi împodobit ca în anii precedenți, precizează g4media.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.