Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că protestele faţă de purtarea măştii de protecţie reprezintă un gest "complet lipsit de noimă", în condiţiile în care s-a demonstrat ştiinţific că masca sanitară previne răspândirea noului coronavirus.

Întrebat ce le transmite persoanelor care protestează în Piaţa Universităţii, premierul a declarat că acest mijloc de protecţie este preferabil unei îmbolnăviri, care ar putea necesita inclusiv mască de oxigen.

„Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau - Doamne fereşte! - să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască", a spus premierul.

Totodată, întrebat de ce nu sunt sancţionaţi participanţii care nu respectă regulile de distanţare, premierul a precizat că legea va fi aplicată, dar a admis şi că au fost evitate astfel de intervenţii.

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (...) Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare şi nici nu au avut o temă - asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măştii. Chiar mi se pare ceva... În condiţiile în care e un lucru demonstrat ştiinţific de toţi specialiştii că masca e, de fapt, un mijloc de protecţie care te ajută să nu te îmbolnăveşti. Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă. (...) Ce să fac? Să îi dispersez ca să creez şi mai mult...? Nu, legea va fi aplicată", a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la DSP Bucureşti.

Un protest faţă de purtarea măştii de protecţie are loc sâmbătă după-amiaza în Piaţa Universităţii din Capitală, participanţii, unii cu copii alături, criticând măsurile luate de autorităţi. Protestatarii au avut steaguri tricolore, în mare parte nu purtau mască şi nu respectau distanţarea socială.

Ei au cerut să se renunţe la măsurile impuse de Guvern şi au scandat "Libertate", "Ruşine, ruşine să vă fie" şi "Copiii noştri nu-s cobaii voştri". La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje de jandarmi, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2020 - 07 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.