Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu critică deciziile lui Ludovic Orban cu privire la felul în care gestionează pandemia de coronavirus în România şi spune că românii îşi vor pierde încrederea în urma măsurilor luate ''după ureche''.

Tăriceanu critică afirmațiile lui Orban care susțin că nu ar trebui să fie lăsat oricine la ATI.

„Am ajuns în situația în care suntem astăzi pentru că în loc să-i lăsăm pe doctori și pe specialiști să conducă lupta cu virusul le-am permis unor politruci ca Iohannis și Orban să preia comanda. Așa ajungem la tot felul de aberații cum este cea dispusă recent de primul sinistru al României, Ludovic Orban. “Nu trebuie să intre oricine la ATI. Există tendința de a interna la ATI bolnavi care nu necesită terapie intensivă”.

Și cum ar trebui internați bolnavii, Ludovic? Pe bază de carnet PNL-USR? Prin decret prezidențial?

Tăriceanu se arată destul de indignat de deciziile lui Orban.

„Asta este soluția voastră la lipsa de paturi ATI, limitarea internării? Nu mai bine ne spui câte paturi la ATI ați făcut din cele 105 miliarde de lei pe care le-ați împrumutat? Sau câte măști pentru persoane vulnerabile ați cumpărat?”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Ciolacu îl acuză pe Orban: „Folosește Poliția Română în scopuri...
Marcel Ciololacu îl acuză pe...

Liderul ALDE mai adaugă că măsurile pe care le i-a conducerea sunt nesigure, iar acest fapt duce la pierderea încrederii românilor față de autorități.

„Românii își pierd încrederea în măsurile pe care le luați pentru că văd că sunt luate după ureche, doar în scop electoral și fără să aveți vreun plan. Și dacă lucrul acesta se întâmplă nu știu dacă tabletele STS-ului vă mai pot ajuta!'', a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si:
Tăriceanu a demisionat din ALDE și se înscrie în Pro România
Tăriceanu a demisionat din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.