Metrorex informează că, în contextul evoluției riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, a avut loc o întalnire la care au participat reprezentanți ai Brigăzii de Poliție pentru Transport Public, cei ai Poliției Metrou, ai firmelor de pază la metrou, precum și reprezentanții Metrorex. În urma acestei întâlniri, Metrorex a luat o serie de măsuri.

În cadrul întâlnirii s-a evaluat modul de acționare existent, astfel:


  • Se acționează zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție/ jandarmi, cu două echipe în ținută civilă, acordându-se aproximativ 50/60 de sancțiuni zilnice;

  • Având în vedere evoluția pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi;

  • În cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile;


Față de situațiile de urgență înregistrate, se fac demersuri la ISUB-IF pentru realizarea unor întâlniri care să clarifice procedurile de intervenție ale acestora.

De asemenea, s-au discutat posibilitățile în ceea ce privește colaborarea cu Polițiile Locale de la nivelul Municipiului București, urmând a se solicită o întâlnire, raportat la posibilitățile acestora de a asigura sprijin la gurile de acces de metrou, în situații de urgență.

S-a actualizat modul de acționare în ceea ce privește aplicarea procedurilor de comunicare în situații de urgență pe fluxul informațional Metrorex - Poliția Metrou, respectiv firme de pază - Metrorex și firme de pază - Poliția Metrou.

Citeste si:
VIDEO Probleme la stația de metrou Eroilor 1: Apa curge din tavan
VIDEO Probleme la stația de...

Astfel, în situațiile de urgență, până la prezentarea forțelor de Poliție, controlorii de acces și agenții de securitate vor îndrumă călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze stațiile de metrou până la reglementarea situației.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.