INS a revizuit pozitiv, cu 0,2 puncte procentuale, dinamica PIB în trimestrul II din 2020, a anunţat vineri ministrul Finanţelor, menţionând că „sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”.

„Astăzi INS a anunţat că deşi economia a fost în stare de urgenţă în aproape tot trimestrul II au existat contribuţii pozitive la creşterea economică din: construcţii - 0,3 puncte procentuale, IT - 0,6 puncte procentuale, administraţie publică - 0,3 puncte procentuale”, a menţionat, pe pagina sa de Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, „cele mai importante informaţii vin de la investiţii şi exporturi nete”.

„Investiţiile au avut în perioada de criză o contribuţie pozitivă de 0,5 puncte procentuale (a fost revizuită de la 0,4 puncte procentuale) iniţial. Este evident că strategia de a canaliza cât mai multe resurse spre investiţii, 30 de miliarde lei în 9 luni şi cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, a funcţionat. În ceea ce priveşte exporturile nete, contribuţia negativă a fost redusă cu 0,4 puncte procentuale, ducând la un impact negativ mult mai mic pentru PIB. Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”, a mai scris ministrul Finanţelor.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit la 11,9%, de la 12,3%, estimările privind contracţia Produsului Intern Brut (PIB) pe serie ajustată sezonier în trimestrul II din acest an, faţă de primul trimestru din 2020, potrivit datelor provizorii (2) publicate vineri de INS.

Citeste si:
Orban despre lista PNL la parlamentare:„Suntem o echipă hotărâtă,...
PNL București a finalizat...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.