Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a propus în şedinţa de Guvern scutirea de la plata impozitului pentru firmele din domeniul HoReCa pentru tot anul 2020.

„Prin această măsură, de fapt, companiile care activează în domeniul HoReCa sunt scutite de plata impozitului specific pe întreg anul 2020”, a anunţat ministrul Finanţelor joi seară, după ședința de guvern.

Florin Cîțu a prezentat propunerea în ședința de guvern.

Florin Cîţu:O să fie pe ordinea suplimentară de zi (ordonnața de urgență - n.r.). Să vă spun câteva dintre măsurile cuprinse în actul normativ - este o ordonanţă mai lungă. Înlesniri la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. Este posibil ca unele dintre companii să fi acumulat în această perioadă obligații bugetare restante, și acum venim cu această facilitate. Scutirea de la plata impozitului specific și aici este... În urma discuţiilor cu dumneavoastră...”

Din cauza pandemiei și restricțiilor impuse de autorități, companiile din domeniul HoReCa sunt în pericol de faliment, cheltuielile acestora fiind enorme, iar veniturile - minime, informează digi24.ro.

Citeste si:
Regina Elisabeta, prima apariție oficială după moartea prințului...
Regina Elisabeta, prima...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.