Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, le recomandă bucureștenilor să poarte mască de protecție și în spațiile deschise.

Nicușor Dan a vorbit despre aglomerația de la metrou, spunând că aceasta este un semn că celelalte mijloace de transport în comun (autobuz, tramvai, troleibuz) nu funcționează așa cum ar trebui.

Primarul Capitalei susține că, la orele de vârf, mijloacele de transport vor fi suplimentate pentru a nu se mai crea aglomerări în trafic.

Nicușor Dan a spus că Primăria Capitalei ar trebui să colaboreze cu Direcția de Sănătate Pubică (DSP), neexistând o astfel de colaborare până acum.

Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate... Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură”, a mai declarat Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei le-a recomandat bucureștenilor să poarte mască de protecție și în spațiile deschise, pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor.

Pe această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact”, a mai spus acesta, potrivit hotnews.ro.

Nicușor Dan a fost întrebat și care sunt cele mai periculoase locuri în care bucureștenii se pot infecta, iar el a menționat transportul în comun, „când este depăşit ca şi capacitate”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.