Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, miercuri, că este posibilă carantinarea sectoarelor, dacă rata de incidenţă a COVID-19 creşte până la 3.

„Am precizat şi ieri, carantinarea sectoarelor este posibilă. Ieri m-a întrebat cineva dacă putem să facem carantină aşa, mai pe cartiere, e mai dificil, dar, dacă se va impune, vom face şi acest lucru", a spus Cojanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Gheorghe Cojanu a adăugat că, dacă rata de incidenţă va ajunge la 3, se vor lua "măsuri extreme".

Starea de urgenţă va fi impusă dacă se ajunge la 3. Dar starea de urgenţă nu poate fi impusă de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, ea este impusă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul adoptă acte normative în acest sens. Dar am spus, ne putem aştepta", a explicat prefectul.

Potrivit acestuia, populaţia Bucureştiului nu mai de 2.180.000, iar anul viitor, în luna februarie, va începe un recensământ pentru a se afla situaţia reală.

„Transportul în comun ţine de Primăria Capitalei. Noi nu putem să facem decât recomandarea Primăriei Capitalei să evite aglomerarea în mijloacele de transport în comun. Cum? Punând la dispoziţie mai multe mijloace de transport", a indicat Cojanu.

În opinia sa, în zilele viitoare nu vor fi adoptate noi restricţii. "Nu cred că în următoarele zile ne aşteaptă noi restricţii. Luni, când se dă săptămânal rata de incidenţă pe 14 zile, vom vedea cum a evoluat această rată şi în funcţie de asta vom vedea ce trebuie să facem noi pe viitor. Ce vă spun că vom face imediat - intensificăm controalele. Deci, Jandarmeria, Poliţia, organismele deconcentrate de la nivelul Municipiului Bucureşti vor lua măsuri pentru controale intense şi cu aplicarea sancţiunilor, deci nu se mai poate aşa. Ne uităm pe peroane, în staţii, lumea nu prea poartă masca", a precizat prefectul Capitalei.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

În opinia sa, trebuie luate măsuri de constrângere pentru respectarea măsurilor impuse ca urmare a epidemiei de COVID-19. „Constrângerea ar fi amenda până una alta, iar, Doamne fereşte, pentru cei care sunt izolaţi şi nu respectă izolarea acolo se poate întocmi dosar penal", a spus Gheorghe Cojanu.

El a susţinut că majoritatea cetăţenilor respectă restricţiile. „Trebuie să ne protejăm, dar nu că ne protejăm pe noi, ci trebuie să-i protejăm şi pe semenii noştri. Or, constatăm, în toate demersurile pe care le-am făcut noi, că există multă indiferenţă din partea unor cetăţeni. Repet, majoritatea cetăţenilor respectă aceste restricţii, care nu sunt convenabile nimănui, dar le respectă, alţii în schimb invocă tot felul de motivaţii, de la drepturi constituţionale până la drepturi religioase", a adăugat Cojanu conform Agerpres.

Citeste si:
Rareș Bogdan: Există două variante de lucru privind împărțirea...
Rareș Bogdan: Există două...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2020 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.