Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, miercuri, că este posibilă carantinarea sectoarelor, dacă rata de incidenţă a COVID-19 creşte până la 3.

„Am precizat şi ieri, carantinarea sectoarelor este posibilă. Ieri m-a întrebat cineva dacă putem să facem carantină aşa, mai pe cartiere, e mai dificil, dar, dacă se va impune, vom face şi acest lucru", a spus Cojanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Gheorghe Cojanu a adăugat că, dacă rata de incidenţă va ajunge la 3, se vor lua "măsuri extreme".

Starea de urgenţă va fi impusă dacă se ajunge la 3. Dar starea de urgenţă nu poate fi impusă de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, ea este impusă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul adoptă acte normative în acest sens. Dar am spus, ne putem aştepta", a explicat prefectul.

Potrivit acestuia, populaţia Bucureştiului nu mai de 2.180.000, iar anul viitor, în luna februarie, va începe un recensământ pentru a se afla situaţia reală.

Citeste si:
Condițiile în care îți poți da masca jos în spațiile deschise. Ce a...
Condițiile în care îți poți...

„Transportul în comun ţine de Primăria Capitalei. Noi nu putem să facem decât recomandarea Primăriei Capitalei să evite aglomerarea în mijloacele de transport în comun. Cum? Punând la dispoziţie mai multe mijloace de transport", a indicat Cojanu.

În opinia sa, în zilele viitoare nu vor fi adoptate noi restricţii. "Nu cred că în următoarele zile ne aşteaptă noi restricţii. Luni, când se dă săptămânal rata de incidenţă pe 14 zile, vom vedea cum a evoluat această rată şi în funcţie de asta vom vedea ce trebuie să facem noi pe viitor. Ce vă spun că vom face imediat - intensificăm controalele. Deci, Jandarmeria, Poliţia, organismele deconcentrate de la nivelul Municipiului Bucureşti vor lua măsuri pentru controale intense şi cu aplicarea sancţiunilor, deci nu se mai poate aşa. Ne uităm pe peroane, în staţii, lumea nu prea poartă masca", a precizat prefectul Capitalei.

În opinia sa, trebuie luate măsuri de constrângere pentru respectarea măsurilor impuse ca urmare a epidemiei de COVID-19. „Constrângerea ar fi amenda până una alta, iar, Doamne fereşte, pentru cei care sunt izolaţi şi nu respectă izolarea acolo se poate întocmi dosar penal", a spus Gheorghe Cojanu.

El a susţinut că majoritatea cetăţenilor respectă restricţiile. „Trebuie să ne protejăm, dar nu că ne protejăm pe noi, ci trebuie să-i protejăm şi pe semenii noştri. Or, constatăm, în toate demersurile pe care le-am făcut noi, că există multă indiferenţă din partea unor cetăţeni. Repet, majoritatea cetăţenilor respectă aceste restricţii, care nu sunt convenabile nimănui, dar le respectă, alţii în schimb invocă tot felul de motivaţii, de la drepturi constituţionale până la drepturi religioase", a adăugat Cojanu conform Agerpres.

Citeste si:
Sancțiuni în valoare de 275.000 de lei pentru nerespectarea...
Poliția a aplicat peste 800...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.