Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că în şedinţa de miercuri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a decis închiderea barurilor, cluburilor şi discotecilor din Capitală.

El a afirmat într-o declaraţie de presă că s-a mai hotărât ca perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ unde este obligatorie purtarea măştii de protecţie în intervalul orar 7,45 - 21,15, de luni până vineri, să fie redus de la 100 de metri la 50 de metri.

Potrivit lui Gheorghe Cojanu, CMBSU a mai decis interzicerea jocurilor de noroc şi a cazinourilor, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet.

Barurile, cluburile şi discotecile nu erau incluse în decizia iniţială, drept care prima decizie vizează închiderea acestora. S-a emis propunerea de interzicere a jocurilor de noroc, cu excepţia pariurilor şi a loteriilor unde se eliberează bilet”, a declarat Gheorghe Cojanu.

Prefectul Capitalei a fost întrebat dacă este luată în calcul și închiderea școlilor din București, iar acesta a spus că „deocamdată nu”.

„Dacă rata de incidenţă ajunge la 3 vor fi luate măsuri extreme. Starea de urgenţă se adoptă însă de către CNSU. Eu am spus că ne putem aştepta. Ieri, incidenţa pe Bucureşti era 1,86 la mia de locuitori”, a mai spus prefectul Capitalei, potrivit Mediafax.

Gheorghe Cojan a spus că luni, 12 octombrie, care este noua rată de incidență și „vom vedea”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.