Arheologii au găsit, miercuri, un proiectil de război în cadranul ceasului din turnul Bisericii Evanghelice din centrul Sibiului, acesta având focosul activ, anunță reprezentanții ISU Sibiu, care au intervenit pentru a ridica muniția în siguranță.

Echipajul de pirotehniști din cadrul ISU Sibiu a ridicat proiectilul, care urmează să fie distrus.

„S-a efectuat în siguranță identificarea, ridicarea, transportarea, depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a proiectilului de război cu focosul activ”, anunță reprezentanții ISU Sibiu, potrivit mediafax.ro

Aceștia fac un apel către toți cei care descoperă muniţie rămasă neexplodată să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

Cei care găsesc elemente de muniție trebuie să anunţe ISU sau Poliţia prin apel la 112 pentru a interveni să ridice și să neutralizeze aceste elemente.

Turnul Bisericii Evanghelice din Sibiu are 73,34 metri înălţime și este cea mai înaltă construcţie din Sibiu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.