Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis închiderea teatrelor, cinematografelor și restaurantelor (în interior), din cauza numărului foarte mare de cazuri Covid-19 raportate în ultimele zile. Masca de protecție devine și ea obligatorie în apropierea instituțiilor de învățământ.

Toate restricțiile intră în vigoare de miercuri, 7 octombrie.

Aceste restricții au fost adoptate având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul București.

Restricțiile adoptate de Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență:

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă în municipiul București.
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din municipiul București nu este permisă, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați în aceste unități de cazare;
  • Activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, nu este permisă în municipiul București;
  • În intervalul orar 07:45- 21:15 de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Totodată, s-a hotărât intensificarea activitățillor de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și perimetrele unităților școlare.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat marţi că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a fost stabilită obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste cinci ani şi adulţi, în intervalul orar 7.45 - şcolile încep dimineaţa la ora 8.00 - şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00”, a afirmat prefectul, într-o declaraţie acordată presei.

Referitor la delimitarea zonei respective, Cojanu a precizat că această obligaţie revine Primăriei Generale şi primăriei de sector.

„Cum cred de cuviinţă. Chiar şi o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri până la şcoală, este în regulă”, a spus el.

Citeste si:
Masca de protecție în școlile din România. Ce spune Ministerul...
Masca de protecție în școlile...

Prefectul a anunţat că o altă decizie se referă la intensificarea acţiunilor de control.

De asemenea, un alt punct se referă la intensificarea activităţilor de control în târguri, pieţe, mijloace de transport în comun şi perimetrele unităţilor şcolare. Trebuie să verificăm respectarea acestor cerinţe, fiindcă s-a constatat că în pieţe, târguri - lumea nici gând să poarte mască”, a menţionat Cojanu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Octombrie 2020 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.