Unul dintre cele mai mari pelerinaje din țară va permite anul acesta accesul doar credincioșilor din Iași. Raed Arafat a anunțat, cu trei zile înainte de începerea pelerinajului de la Sfânta Parascheva, desfășurat în perioada 8-15 octombrie, că doar cei din localitate vor putea fi prezenți.

Într-o conferință de presă, Raed Arafat a anunțat că sărbătorile religioase sunt permise doar cu participanți din localitatea respectivă. Decizia se referă la pelerinajul Sfânta Parascheva, organizat la Iași, unde s-au înregistrat în ultimele 2 săptămâni o creștere a cazurilor noi de COVID-19.

„Referitor la organizarea sărbătorilor religioase, sunt permise numai celor cu domiciliul în localitatea unde se desfășoară, fără pelerini din alte localități. Riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă”, a declarat Raed Arafat.

Până în prezent, cu toate că pelerinajul ar fi trebuit să înceapă pe 8 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde se află moaștele Sfintei Parascheva, au venit grupuri de câteva sute de pelerini care s-au închinat, autoritățile luând măsuri încă din weekend pentru a evita aglomerația.

Măsurile restrictive pentru desfășurarea evenimentului religios

Citeste si:
Arafat: „Acum, încet, încet, intrăm în logica medicinei de dezastre”
Arafat: „Acum, încet, încet,...

  • Coada de pelerini nu va mai fi amplasată pe trotuarele de pe străzile din spatele Mitropoliei, ci va ocupa prima bandă carosabilă

  • Toți cei care vor vrea să se așeze la coadă trebuie să poarte mască, să stea în șir indian, să respecte o distanță de 1,5 metri față de cei din față, chiar dacă fac parte din aceeași familie

  • Persoanele cu probleme de sănătate, vârstnicii, mamele cu copii mici vor avea un culoar special pentru a se închina și a nu mai sta la rând

  • Vor fi puncte de dezinfectare a mâinilor și de triaj epidemiologic la fiecare 300 de metri, informează libertatea.ro.
Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.