Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru face un apel către părinți și îi îndeamnă să opteze pentru vaccinarea copiilor în acest sezon. Ministrul susține că pe lângă virusul COVID-19 există o serie de boli infecțioase ce pot afecta sănătatea copiilor.

„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru vaccinarea împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza între 5 - 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România se confruntă în continuare cu epidemia de rujeolă, precizează digi24.ro.

Citeste si:
Copii cu dizabilități au parte de terapie cu animăluțe cu aceeași...
O fermă oferă ocazia copiilor...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.